Vad vi helst inte vill prata om

Lugn, till en början var det någon av en chock för mej med, men så småningom har jag förstått.

Såhär är det.

I alla tider har människor haft sex med varandra. Gifta ogifta sambos one-night och allt där emellan.

Vad gäller sex mellan män och kvinnor har det vuxit upp ett gäng regler eller tabun (som naturligtvis överträds flitigt , men ändå)
Man har inte sex med någon annans kvinna.
Kvinna har inte sex med någon annans man.
Sex kan medföra bäbisar alltså gäller det att vara försiktig. Framför allt kvinnorna var tvugna att tänka sig för, det är ju de som så att säga bär konsekvenserna.
yada yada (ni kan fortsättningen)

Vad händer då med sex mellan män - som alltså inte kan ge några barn?

Det har naturligtvis varit jätteförbjudet eller mindre bra , men har ändå praktiserats typ sen dom gamla grekerna om inte längre.

Självklart är det inte så lätt, "inga bebisar = ingen fara" ... men ändå det blir på något vis konsekvensen.

Vi landar idag i gayvärlden i en tid då det finns allt från grundmurat trogna män, som lever med the one and only, män med öppna förhållanden och män utan förhållanden ... det är egentligen som i heterovrälden bara mer extremt ...

Det känns inte alltid bekvämt att prata om det här. "Dom bara hoppar på varandra hela tiden" Så är det ju inte - heller, men visst, saker händer oftare och snabbare än man tänker sig i heterovärlden.  Lite är det som när man börjar fatta att även elitidrottsmän super, strular och busar. Vill vi veta?











Aktiv eller passiv?

En riktigt regnig dag satt några elaka små killar någonstans i mellanvästern i Det stora landet och funderade ... "Vad kan vi hitta på för att få bögaran riktigt snurriga???...."

- ska vi säga att dom går i trosor

- äh det funkar inte

. ska vi tvinga dom att bära små fula hattar

- neej dom kommer bara göra om dom så dom blir grymt snygga och trendiga...

- JAG vet, sa den elakaste pojken ... dom måste berätta för varandra om dom är aktiva eller passiva

-
vadå aktiv och passiv?

-menar du vem som ligger underst?

. japp den som ligger överst är passiv det har jag sett på TV

- neeej det är tvärtom, det är den som ligger underst som ... förresten, vilka TV-program tittar du på ...?

Vi kommer aldrig få veta vad det var för TV-program men så blev det. Från den dagen frågar nästan alla homosexuella killar varandra "är du aktiv eller passiv". Det finns inte en dejtingsajt som inte har såna etiketter ....
I en del länder kallas det desutom att "vara kvinnan" om man är passiv.

Men vad händer om båda klänger kramas kysser suger och smeker varandra i en enda röra? Det kallas idag versatil eller vändbar och är en smart väg ut ur samtal där man ska räkan upp en t´katalog på vad man vill göra , men ... frågandet fortsätter ... aktiv eller passiv ....*suck*





Tioprocentregeln

Idag ska jag gnälla över ett stort dilemma för alla HBTQare ...

Tänk dig att du är vanlig standrad hetero ... var träffar du din själs älskade? På ett uteställe? Hemma hos genmensamma vänner? På gatan? På snabbköpet? På universitetet? På jobbet? På hundpromenad?

Inte alls lätt som en plätt ... det kan många intyga ... men chanserna finns där du är kvinna han är man ... ni bjrar pratas vid ... byter kanske nummer ... yada yada yada

Så vänder vi på det ... DU är nu säg t ex homo ... ... hur stor är chansen att du träffar någon ... på jobbet? på gymmet? på plugget? på snabbköpet? ... glöm det ... nitti procent av befolkningen är inte som du och man ska vara grmt modig att gå fram o fråga "ursäkta tänder herrn på män?"

Vad är kvar ... jo utelivet (gaydisco/bar/pub), vänner, och föreningslivet.

Jag börjar sakta förstå varför stämningen är lite desperat ...