Elva råd till min bögige son ...

om jag hade någon.

Har roat mej med att skriva ihop lite råd inspirerad av en kille på nätet. Det är kul att tro att man kan något ... så här blev det:
  1. Välkommen in i gayvärlden … ingen annan kommer säga det … så nu säger jag det - välkommen. Bli inte förvånad - men gayvärlden har lite svårt för nybörjare.
  2. Din väg är din – den kan likna min men den kommer inte vara riktigt densamma – var glad om du kan lära dej något - men tro inte du kan kopiera rakt av.
  3. Gå runt o pratas med folk, surfa på nätet och lär dig språket: pv, bb, twink, generös, hbt, cub, björn, äldre passiv, sm, kk, ff, versatil, seriös, öppet förhållande bla bla bla
  4. Med språket följer olika sätt att se på saker – det behöver du inte alls köpa … men var medveten om vad andra köper. Det utgår inga extrapoäng för att man förfasar sig. Medvetenhet räcker.
  5. Alla har olika gränser. Ta reda på vilka som är dina. Var snäll mot dej själv men kom ihåg när du gissat fel. Det är helt ok att säga nej – men det är lika ok att säga ja. Lär dig båda.
  6. Lär dig tillräckligt om sexuellt överförbara sjukdomar för att veta vilka risker du kan ta, och hur du kan undvika dom Orkar du inte - lär dig åtminstone använda kondom.
  7. Gay-Stockholm är inte världen. Res och kolla hur det är på andra ställen.
  8. Alla dejter funkar inte för alla … lär dig vad som funkar för dej - fika middag hundpromenad öl bastu eller opera eller …
  9. Internet är inte verkligheten - lär dig skillnaden. Ibland räcker det med att se till så att ditt gayliv till åtminstone hälften inte bara utspelar sig på nätet.
  10. Fastna inte. Det är så lätt att fastna i sina upptrampade hjulspår och bara besöka dom vanliga kaninhålen. Ingen kommer att tacka dej för det.
  11. Det kommer kanske en tid då du vill passa in - då du försöker lyssna av ”hur andra gör” - då du inte vill gå fram till en okänd kille och bara säga ”snygg skjorta du har”, då du inte vill bjuda din dejt på en knippe morötter och pussa honom på örat utan minst fyra deciliter vin i kroppen ”för så gör man bara inte”. Det är ok att försöka vara den där snälla anpassliga killen ett tag – men se till att det inte blir någon vana.


Besvärliga bögar

Labradoren berättar

" Man kan ju tro att bögar som upplevet förtryck både utifrån och inifrån skulle vara .. tja ... varsamma vänliga mot varandra ... ja framför allt mot andra bögar. Att dom skulle vara lätta att prata med samarbeta med lita på och så ... åtmisntone dom egna ...

men nej

inte alls

jag har sällan träffat så mycket kantiga konstiga och knepiga män som i bögvärlden ... 

MEN

många många levande människoöden ... öppna som böcker !