Te med Valrossen

Så var det då dags för te med Valrossen. Valrossen och jag kommer från olika världar eller nivåer (i samma förb* spel) men tänker ändå lika. Valrossen HAr ett förhållande ..jag HAR INTE ... men ändå samma tankar ...

Vi satt och undrade vart alla glada HBT-människor tar vägen idag. Ja om man inte går på lokal alltså ... Jag trodde han visste ... han trodde jag visste ... ingen vet ...

Är det verkligen så illa att det enda som enar oss är sexet, och har man hittat någon att sexa med ... tja då är resten ointressant?

Andra bloggar om:
,

Måste man komma ut?

Mats Steandberg är en fin kille som oftast skriver jättebra spalter i den roliga men lite ytliga gratistidningen QX. Men nu har han skrivit något konstigt i oktobernumret. Han skiver att det är alla HBTares skyldighet att komma ut då dom fyllt 18.

Skyldighet? Som att betala skatt?

Är det min skyldihet även om jag vet att mina släktingar/vänner tänker slå ihjäl mej? (jodå sånt har hänt)
... även om jag riskerar att bli arbetslös och utmobbad på arbetsplatsen?
... även om jag själv inte vuxit in i mitt nya liv?

Naturligtvis inte ... du äger ditt eget utkommande och ska naturlgitvis gära det när och om du själv känner dej ok med det. Självklart finns det en risk ... att du "kommer ut" av misstag innan du själv är klar, men livet är fullt av risker.

Han säger också att en svart man inte kan dölja sin identiet men det kan en homosexuell
Hm
Sedan när satte sig identiteten i huden? "Den svarte mannen" kan vara pianist, pappa, rockmusiker eller matematiker eller filosof och dessa egenskaper ligger kanske milsvitt närmare vad han själv anser som sin identiet. På samma sätt är det med en homosexuell person ... att han är homosexuell kan i hans liv vara en källa till stor inpspiration, stora svårigheter och spänningar, men ockås vara lika odramatiskt som att vara vänsterhänt eftersom han eller hon är fullt sysselsatt med att spela piano, uppfostra barn, läsa teknisk fysik eller måla.

HBT-sexualiteten kan t om i en del människors liv vara denär hemliga blå blomman som sätter krydda på vardagen. Det är kanske lite svårt att ta in men det finns, och det är kanske ingen tillvaro att önska sig. Men det finns - jag lovar! Jag tycker det är ok så länge inte det inte innebär att andra männskor far illa pga oskyddad sex eller att man förutom detta hemliga liv medvetet gör livet svårare för andra HBTare.

Det finns inte ett sätt att leva sitt HBTliv... det finns många. Det är så lätt att döma - men blir vi gladare av det?

Självklart finns det tider i ens liv då man bör fundera på om man inte ska komma ut ... lite mer ... men är det det enda man sysslesätter sin hjärna med ... blir det lite ... tomt. Eller som en mycket5 erfaren gay man sa ... jobbet med att komma ut tar egentligen aldrig slut.

Jag längtar den dag då man börjar tala om att KOMMA IN istället ...

Andra bloggar om:
, ,