Valrossen igen

Valrossen dyker upp med jämna mellanrum. Det är kul. Idag blev det choklad med hr Valross. Han är definitivt annorlunda. Jag är så van att människor sitter fast i vad de gör var de står och vad de önskar bli ? de önskar förändring men kommer inte längre. Så icke Valrossen som hux flux bestämt sig för att byta jobb ... och gjort det! Vad har han som de andra inte har? Jag blir nyfiken.

Själv har jag just fått ännu ett kvitto på att en av de svåraste förändringarna ? att förändra suin egen kropp - går åt rätt håll. Är det våren som man kan ana?

 

Läs även andra bloggares åsikter om
,

Hotel de Dream

Edmund White har skrivit Hotel de Dream Det är en ganska ovanlig och välskriven bok som handlar om en förattare som dikterar en bok, samtidigt som han berättar en del om de upplevelser som ligger bakom att han dikterar boken. Det är alltså egentligen minst tre olika böcker i en ...I början är det ganska motigt och det tar ett bra tag innan de tre handlingarna får lite fart. Sedan är det ganska lätt att ta till sig boken ... språket är vackert och glider mellan att vara poetiskt och den grövsta gayslang som fanns i New Yorks fattigare kvarter vid 1800-talets slut. Många teman berör som tex varför man skriver det man gör, förbindelser mellan äldre och yngre, var gränsen mellan prostitution och kärlek går, samt kanske mest av allt hur och varför man berättar en historia.

Det är en bok som man inte så lätt lägger ifrån sig när man avslutat den ... många tankar ligger kvar ...



Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Prinsen på resa

Det tog ett tag innan det gick upp för mej ... som HBT eller gay är man lite som en jude eller rotarian i världen då man reser ... ens likar finns överallt ... i de flesta stora städer finns det gayhotell, gayrestauranger, i en del städer får man t om en liten karta där alla platser finns utmärkta hotell, matställen, vattenhål, boklådor, boutiquer, resebyråer, kyrkor, saunor ja tom parker.

Måste man då använda det här? Man kan om man vill.

I en del fall finns det en del skepsis ... vad gör en elektronik-affär bättre för att den är "gay-friendly"?

Jag har även sett exempel på att ställen med den lilla regnbnågsflaggan, hjärtat eller vadf det nu är ... systematiskt är lite lite dyrare än kompisen över gatan.

Här skulle man iofs ochså kunna skriva spaltmeter om "den homosexuella livsstilen" som kräver flotta resor, rosa champagne, snygga hotellsviter, lyxiga middagar dyr sprit, desingerritade kläder osv osv Det är klart att den finns ... men låååångt ifrån alla omfattas av den. Jag brukar säga att det finns inte en homosexuell livsstil, det finns flera, lägger vi till det HBTQ blir det ännu fler och mer.

Kanske ett forskningsämne för någon klokare än jag?





QX - vilket lödder

Dags att prassla i tidningshögen.

Det finns inte så många hbt-tidningar i Sverige. En av de få som finns är QX. Den är gratis och delas ut i stort sett överallt. Det betyder att man kanske inte kan skriva om allt eller ha vilka illustrationer som helst "Såhär älskar du i en sling" - nej nej .

Trots att ämnesvalet är lite begränsat så har man ändå lyckats täcka mycket. Det har varit skridskoprinsdar som gjort porr, schalgerdrottningar och hivplus-killar. Allt med samma stora leende, i ett skumbad av annonser om ansiktskrämer dyra weekendresor och klädmärken.

Till detta nummer ... som bara innehåller skum ... rakt igenom ...
Schlager ... jaja ... men så mycket ...?
Marcus Samuelsson äter jordgubbar med flickvännen (och?)
Våga visa känslor .... (jaha?)

Veckans HBT-läsning stod faktiskt Svenska Daglbadet (japp!) för

Ulf som blev kär i en man
http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/sexrelationer/artikel_841275.svd

Suzanne oosten som queeer farmor
http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/sexrelationer/artikel_843835.svd

Andra bloggar om: , ,




Prinsen på Jollen

Det finns en del ställen där man bara SKA ha varit ... ställen som skaffat sig ett Rykte som speciellt spännade roliga elelr märkliga. Studio 54, Le chien qui fume, Taganka osv osv För oss HBT kommer säkert Jollen dvs Patricia att bli ett sådant ställe som man pratar om. Som alltid skulle man velat komma dit för 10 år sedan eller mer ... men tja ... man tager vad man haver och nu hade jag en klok man ... Katten .... som föreslog en söndag i februari.

Det börjar bra ... medan resten av Stockholm går in i regntungt, lite moddigt sluta-helgen -mood ... så börjar en klocka framåt sen eftermiddag ticka ... "jag ska uuuut ... snaaart"

Motstår en impuls att göra entré per taxi utan kommer snällt och förståndigt med blåbuss 2. Kliver in o ber genast ombedd att fylla i någon sorts klubbformulär. Jahaja. Sedan in o leta Mr Katt ... inte lätt om man inte har nattsyn ... hittar honom glatt jamande i ett hörn. Bord? Nja vi stod på väntelistan. Andra sittningen. Vi hann med ett glas over huvudet på några glada hunkar som hinkade drinkar. (Jaja Babasan VAR där...)

Menyn var dyr och fin, Bredvid oss ett stort sällskap med herrar som verkar hämtade från Frithiof Nilsson Piratens böcker , plus en ung blond snygg tjej. Var dom här för hennes skulle eller tvärtom ... mycket man aldrig får veta.

Maten var god fin och dyr. Kanske inget för den som vill gå hit varje vecka? Satt det en etikett "turist" bakom mitt vänstra öra?

Då allt var uppätet vidtog vandring och beundran av lokalerna och deras invånare. Dansen hade inte kommit igång (dom börjar sent) men någon hade redan fipplat med volymen SÅ MAN MÅSTE SKRIKA. Som vilken knatte som helst i universum så tror prinsen "att det blir bara roligare ju mer klockan är" ... eller inte ... för oss vanliga dödliga var det ju en dag imorogn också om man inte ska genomleva den som en pumpa ...

... så 23.45 tycker vi att nu har Jollen fått en chans ... .

blir kanske fler






Andra bloggar om:
, , ,