HIV mm

Jag trodde då jag klev in i denhär världen så var safe sex en självklarhet som säkerhetsbälte, cykelhjälm eller flytväst. Jag hade fel.

För det första finns det självklart många som är så safe att dom överhuvud inte ens tänker på att ha sex.

För det andra finns det en rad olika definitioner på vad safe sex är.

För det tredje finns det faktiskt dom som överhuvud inte bryr sig. Varför? Varför klättrar man i berg? Varför dyker man? Varför reser man i rally tvärs igenom öknen? Om det vore så enkelt att jag bara kunde säga att "dom är dumma". en det kan jag inte. Jag, som många andra har känt män som gått den här vägen, underbara kloka vackra spännande män, men tyvärr - döda män. 

Även om jag inte alltid tycker om det så måste jag acceptera. Dom har tänkt på ett helt annat sätt om sitt liv, än vad jag tänker om mitt ... och jag kan och ska själv välja hur jag vill göra.

Tzatziki med Tapiren

Jag tänker ibland på Tapiren, en snäll kille som bor en bit norr om stan. Han kom på för ett tag sen att han var BS, och så småningom frånskild med en liten dotter. Arbetsnarkoman. Vi messades ett bra tag, och så till slut satt han på en salladsbar i stan. Han hade lite bråttom ... vi skulle bägge vidare, men det var roligt att prata med honom live. Han, som många andra inklusive undertecknad, känner sig inte alls hemma i gay-ute-livet ...

Vad gjorde han istället - jo, han arbetade. Ja och så arbetade han lite mer. Och så var han så trött.

Jag försökte förslå att han skulle komma in till stan nångång så kunde man sätta sig på någon gaybar ett tag. Kanske sparka igång något bs-nätverk, kanske äta en god bit mat på nagot gayvänligt ställe?
Mnja kanske det. Kanske, var svaret.

Nu senast fick jag ett sms från honom, han skulle nog inte komma ner till stan ... han arbetade - och var trött, och så skulle han arbeta lite mer.
Han är egen företagare - och väljer själv när han kan jobba.

Jag vill egentligen inte alls sätta mig till doms eller ironisera över Tapiren. Inte alls. Så gör vi nog alla ibland. Man ser vad man inte kan göra, och gör inte det ... man gör vad man kan ... det känns säkert. Man vill gärna ha en god fé som ställer allt till rätta, men om man måste göra halva jobbet själv? som man nu alltså inte kan? Cul de sac.

Livet är kort.

Är du med i partiet?

Hörde någonstans att av alla som är/tros vara HBT i Sverige så är det bara 10% som är med RFSL.

Varför är det så?

Finns säkert massor med anledningar.

De som idag blir/upplever sig vara homo- eller bisexuella har andra sätt att rtäffas och "behöver" inte RFSL

Kanske känner man sig tom främmande för en del av det RFSL står för. Man vill inte sorteras in i ett fack bland läderbögar och rosa schlagerkillar.

Det ligger något vackert i detta, som en troende som inte vill vara med i kyrkan.

Jag tror inte det är något att oroa sig för. Det är kanske t om ett gott tecken.

Men jo, jag är med i partiet. Faktiskt.

Homofobi

Det är sorgligt men sant ... den finns där. Vi är många som ibland säger "jamen herregud det är 2007. Varför?"

Jag börjar ana varför:

1 Mamma pappa barn
De flesta barn växer upp i heterosexuella familjer, och de familjer som finns på TV bio osv är i de flesta fall heterofamiljer från Simpsons till Fanny och Alexander.
Att bilda familj är för många nåsot som man "ska" och allt som hindrar detta känns lite hotande.

2 Säg mig vem du umgås med ...
Redan tidigt har de flesta nåogn sort idé om att den du umgås med "smittar" av sin karisma på dig. Umgås man med en kändis så blir man själv lite lite kändis, umgås man med en tuff person blir man själv lite tuff. Umgås man med en bög elelr en flata blir man själv lite "bögig".

3 Över gränsen
Som ung kille, innan man vet var gränserna går, finns det vare sig man är hs bi eller hetero en viss rädsla för övervåld. Övervåldet kan vara allt från grova kränkningar till blickar och smekningar.

Finns säkert fler punkter.

Boten? Självförtroende, självförtroende och självförtroende.

Glossig tidning

En av dessa västeurpeiska glossiga gaymagasin har hamnat i min hand ... mmmm massor med läsning ... men en sak är konstig ... någon sorts sjukdom verkar ha härjat på deras redaktion ... alla bilder på män föreställer män som är mellan 20 och 30 ... 19? Glöm det! 31+?? Icke ... Kastar ett öga på kära gamla QX och jepp ungefär samma recept ... tyvärr.

Syns jag?

Syns du inte finns du inte... hört det förut? Just nu verkar det som om jag inte syns på blogg.se ??? eller kommer jag ingen ... vill inget hellre ... men det är bits & bytes som bestämmer ...

På utflykt

Så har man varit på utflykt... eller veckoslutsresa eller vad det kallas ... intressant bildande och lite syndigt ... ett minne ligger kvar ... på en gaybar en komis och jag sitter o pratar sedan flera timmar ...alla är gemytliga glammiga och glada ... så plötsligt ... dricker han ur tittar vilt omkring sig och vi är ute ur baren på 5 röda sekunder ... Varför? Jo en "inte så snäll person" blev synlig inne på stället ... Vad ÄR detta för värld?

Räven vill dansa

Räven vill dansa. Javisst varför inte. Tillbringar en förkväll i förväntan. På vad. Vet inte.

Men till och med för hbtqfolket så är vardagkvällar i februari just vardagskvällar i februari, och när klockan är halv tolv sitter man och kilpper med ögonen och säger "nej det var nog inte så mycket idag" - och går hem.

Med blåsipporna

Ikväll har jag umgåtts med blåsipporna. Inbjudan stod där sedan länge och det var ju inget svårt att ta sig dit. Det var - märkligt. Jadå jag har varit där tidigare på 80-talet... men då visste jag inte det jag vet idag och då kunde jag inte se det jag såg idag. De flesta av blåsipporna var äldre ... mycket äldre ... mycket av skönheten men också dendär lite småsnorkliga stämningen som man ibland träffar hos bögar hade runnit av. Kanske också lite av diskretionen ...

Ett smolk i bägaren är att så dubbelbottnat och dubblemoraliskt som Stockholm nu är så är dessa blåsippor tvungna att dela en del av sina lokaler med - barn. Fixa det någon!!!

Kommer jag och mina maskroskompisar att bli såna? Svårt att säga.

Porr

Yep, det finns sånt också. I början tittar man o tänkar ... så gär andra. Efter ett tag fattar man såklart, det är få som gör så, men tja om man nu absolut vill kan man ju göra så. Obekväma ställningar, alldeles för många samtidigt o hejdlösa miljöer ... en smedja, någon?

Exploatering? Förekommer säkert, men det är så himla mycket lättare att ta till sig en film eller scen där man får en känsla av att skådisarna trivs ...

Men vad händer hos den som tittar? Porr är nog lite som snabbmat ... bättre än ingenting ... inte så farligt om man bara då och då ... men kanske mindre smart om det bara blir en ersättning för allt annat. Hittar en gamma diskussion på nätet som jag haft där vi säger "komplement inte surrogat".

Tidningsprassel

I brist på något roligare sätter jag mig i mitt HBTQ-hörn och prasslar med tidningen. QX är det för dagen. Den är riktigt bra ... JAJA ,,, massor med märkliga annonser om krämer som man aldrig kommer använda och kläder som ser konstiga ut ... konsumism sa Bull.

Men ändå det öigger något snällt över den. Brukar alltid bläddra mig fram till Mats Strandbergs krönika. Nästan som en liten predikan ... ibland strålande ibland bara bra. Idag var den bra men den lämnade fler frågor än den löste ... Är det bara pojkar som i högstadiet sitter och fnissar med flickor som sen blir bögar?

Sen måste jag ju erkänna att jag trodde länge att Mats Strandberg hade en lite ytligare tvilling som skrev artiklar om amerikanska TV-serier och DVD-boxar ... men nej ... vi har väl alla våra sidor.

Rolig var också artiklaran om hur folk träffades ... särskilt som alla inte såg så "typiskt" bögiga. Jaja jag ÄR lättroad.

QX


Bada med Musikerna

Kvällen övning: bada med musikerna. Musikerna känner jag inte ... en musiker blir varje man som kliver in i ett badhus, men en ganska fridfull sådan. Otroligt vackra och otroligt fula kroppar blandas ungefär som musiken blandas då man skruvar på en gammal radio, där går en läcker Ricky Martin, där kommer två gamla sonater av Hayden, tre Dragspelsnissar,  en Smurfihts och fem Muzaker. 

Det som man kan undra på om man vill är vilka män som med största möjliga tydlighet visar upp vad dom har och varför. Jaja nu skriker säkert någon "gay gay gay"  men så enkelt är det inte, anar jag. Tvärtom anar jag att många män som är gay eller bi inte alls drömmer om att visa upp sina skinkor könsdelar, mage osv.

Jag tror att det är en dialekt av en sevualitet som finns hos både hs bs och heteromän... ätnk om man kan säga att ... eh ... den finns hos en hel del män punkt 

Shouer

öl med Räven

Skulle dricka öl med Räven igår. Räven känner jag sen ett läger för nästan ett år sen. 

Räven var i fin form. Jag som trodde vi skulle prata Hbt och Världen ... vi hamande om en diskussion om försvunna familjemedlemmar och finska vinterkriget. Kul det med. Kanske ska hinta om att detta inte heller var någon dejt ... räven är på sitt sätt en etablerad herre med massor på g. En del terapijargong "jaså tar du på dig offerrollen?"        

fika med Koalan

Går omkring helt i egna tankar på stan då min mobiltelefon ringer. Det är Koalan som vill fika. Jisses, trodde aldrig ahn skulle ringa. Har lärt mig att en del djur å¨denhär planeten inte har minne längre än en tre fyra dagar men nej Koalan har minne som en elefant. Cool!

Nej nej det är inte alls som ni tror - jag har aldrig träffat Koalan tidigare. Men det var roligt att fika med honom - trots att han dissade sånt som andra tycker om, italienska var fult, gladjazz var hemskt ,,,, det var helt underbart!

Koalan lever redan ihop med någon, och dethär var alltså inte en dejt vara en fika. Fick en vag känsla att K hade örnkoll på sitt liv och att det tråkade ut honom lite - märklig konfrontation med mitt prinslika kaos.