Kyrkan den osynliga länken

Det är ganska vanligt att man i press radio och TV ställer  de kristna i ena båset och RFSL eller motsvarande i andra båset och säger "fire at will!"

Skotten uteblir inte, och en hel del av dem är inte heller orättvist utdelade.

Men ändå.

Det finns som en hemlig gång mellan kristna och HBT. Varför?

Svaren är flera ... det fanns en tid då kyrkligt engagemang kunde uppväga att man i övrigt inte riktigt var en del av villavovvevolvo-samhället (t om innan de fanns något som hette Volvo). Många som inte ville gifta sig ... fick tid att tänka efter och kunde t om att slippa att göra det ... inom  någon kyrka.    

Sen handlar det också om fantasi och hopp ... som bitvis utanför samhället lever man inte lika säkert som HBT ...  oprovocerat våld, låg status, HIV, parförhållanden som brister så lätt ... livet blir mer om liv och död ... mer existensiellt ... och en av de få "rummen" vi ahr för att tala om det här är det kristna rummet.

Länkarna mellean de bägge grupperna går långt tillbaks i tiden ... läs t ex En tjuvs dagbok av Jean Genet, språket är väldigt väldigt ... religiöst ...

Kanske är det också ett ställe där fantasin och kreativiteten får flöda efter andra linjer än de raka  vardagliga som ahndalr om att tjäna pengar.

PS kunde inte låta bli att hotta upp mitt gamla inlägg med denna artikel från Svenskan ...

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback